Λίζα Ευθυμιάδου

Διπλωματούχος Ελληνικού Συλλόγου Hatha Yoga
σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Eva Ruchpaul στο Παρίσι

Λίζα Ευθυμιάδου

Διπλωματούχος Ελληνικού Συλλόγου Hatha Yoga σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Eva Ruchpaul στο Παρίσι

Λίγα λόγια για εμένα…

Ένα ανοιξιάτικο απόγευμα πριν από 28 χρόνια, φορώντας μια άνετη φόρμα βρέθηκα σε έναν όμορφο χώρο για το πρώτο μου μάθημα Hatha Yoga. Ξάπλωσα στο στρωματάκι μου και ακολουθώντας τις οδηγίες της Δασκάλας μου Έφης, απόλαυσα μία πολύ όμορφη εμπειρία. Μου είναι δύσκολο να περιγράψω την αίσθηση. Ο χώρος, η Δασκάλα, η άσκηση όλα φάνταζαν μαγικά.

Το ξεκίνημα για το ταξίδι…

Οι μέρες της εβδομάδας κυλούσαν σε έντονους ρυθμούς, όπως απαιτούσαν οι ρυθμοί της πολυεθνικής εταιρείας στην οποία εργαζόμουν και αργότερα για πολλά χρόνια στον τραπεζικό τομέα. Πολλές απαιτήσεις, εξαντλητικά ωράρια αλλά ανυπομονούσα να έρθει η μέρα και η ώρα που θα ξάπλωνα στο χαλάκι μου. Λες και κάτι άλλαζε.

Στην πραγματικότητα άλλαζε το επίπεδο συνειδητότητας. Ένιωθα το σώμα μου, που μπορεί να είχε ταλαιπωρηθεί από τις αμέτρητες ώρες στο computer και στο γραφείο, χαλάρωνε ο νους μου, βελτιωνόταν η αναπνοή μου που μπορεί και να ξεχνούσα την ύπαρξή της. Αυτό ήταν το Hatha Yoga για εμένα. Ευλαβικά τηρούσα το εβδομαδιαίο μου πρόγραμμα και αυτό με έκανε καλύτερη στην επαγγελματική και τη προσωπική μου ζωή, στην καθημερινότητά μου. Μου χάριζε αρμονία και ισορροπία.

Η Δασκάλα μου Έφη, μου πρότεινε να παρακολουθήσω το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Hatha Yoga Bien Tempéré. Το σκέφτηκα και αποφάσισα θετικά. Ήθελα να εμβαθύνω περισσότερο στην τεχνική και τη φιλοσοφία του Hatha Yoga. Ήταν κάτι που με γέμιζε και με ολοκλήρωνε. Η εκπαίδευση διήρκησε 3 έτη (2007-2010), βασιζόμενη στην εκπαιδευτική ύλη που ακολουθείται στο Institut της Εύας Ρουσπώλ στο Παρίσι.

στον κόσμο του Yoga

Αν και οι βασικές μου σπουδές ήταν στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το “Μεταπτυχιακό” μου ήταν σε διαφορετικό κλάδο. Όταν ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου, νέοι δρόμοι ανοίχτηκαν μπροστά μου. Πρώτα από όλα η δυνατότητα επικοινωνίας με όσους αναγνώριζαν τα οφέλη και τη “μαγεία” της τεχνικής του Hatha Yoga. Στη συνέχεια δημιούργησα τις δικές μου ομάδες. Αποφάσισα πολύ συνειδητά να επιλέξω να αφιερώσω περισσότερο πολύτιμο χρόνο και να μοιράζομαι την εμπειρία του Hatha Yoga Bien Tempéré, με όσους το επιθυμούν. Η προσωπική πρακτική και εξέλιξη συνεχώς εμπλουτίζεται και είναι ό,τι καλύτερο έχω βιώσει.

Ευχαριστώ πολύ για αυτό τις δασκάλες μου Εύα, Έφη, Ιωάννα, Μάρλεν και Νόνη. Επίσης ευχαριστώ ολόψυχα όλους μου τους μαθητές και μαθήτριες που με θετική ενέργεια και πολύ συνειδητά, δουλεύουμε και βιώνουμε μαζί την άσκηση Yoga – αυτή τη γνωστή άσκηση που εμφανίζεται πάντα καινούργια και κάθε φορά την αντιμετωπίζεις σαν να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά. Αυτή ακριβώς η άσκηση, σου επιτρέπει να συνειδητοποιείς διαρκώς τη μεταβλητότητα και ρευστότητα του «είναι».

Επικοινωνία

(+30) 697 6644010

Email

lisayoga@lisayoga.gr